Ga over de witte bolletjes om te zien wie de mensen zijn en waar ze voor verantwoordelijk zijn.

Visie

De Dorpsraad wil het dorpskarakter behouden en de leefbaarheid op peil houden. Inwoners die betrokken zijn bij elkaar vergroten zelf de leefbaarheid.

Wij willen hier graag een steentje aan bijdragen. Dit door ons de komende jaren in te zetten voor goede en duurzame voorzieningen op gebied van zorg en wonen, voor jong en oud. Een groene omgeving, veiligheid en goede bereikbaarheid van ons dorp naast een bruisend dorpshart hebben we hoog in het vaandel.

Samenwerken met betrokken inwoners is hiervoor nodig. Dit willen we verbreden, zo ook het netwerken met andere organisaties. De Dorpsraad steunt activiteiten van inwoners, waar een breed draagvlak voor is.

Missie

De Dorpsraad Ammerzoden/Wordragen is opgericht in 2020 en zet zich in om het woon-, leef-, en werkklimaat en het welzijn van alle inwoners van ons dorp te bevorderen. We bestaan volledig uit vrijwilligers die opkomen voor de belangen van al onze inwoners. We doen dit onder andere door een gesprekspartner te zijn voor de gemeente Maasdriel en andere overheidsinstanties, organisaties of bedrijven die actief zijn in ons dorp.

We staan open als klankbord voor onze inwoners. Ook vormen we een schakelfunctie en verbinden inwoners onderling of met andere organisaties of overheid. We zijn onafhankelijk en niet politiek gebonden.

Joost de Wit | Dorpsraad Ammerzoden Wordragen

Joost de Wit

Joost de Wit is geboren en getogen in de bakkerij van zijn vader Wim, in de Haarstraat in Ammerzoden. Na een korte woon- en werk onderbreking in het verre Oosten kijkt hij nu uit over de uiterwaarden van de Maas. Hij is actief lid, trainer en bestuurder geweest bij Jan van Arckel, Tennisvereniging Ammerzoden en als oprichter en carnavalsvierder bij de Oei-Oei vogels. Hij wil zich inzetten voor de plaats en de mensen waaraan hij veel te danken heeft. “Het is tijd om je ervaring te gebruiken en iets terug te doen voor je mede-dorpsgenoten” is zijn motto.

Arie Kraaij | Dorpsraad Ammerzoden Wordragen

Arie Kraaij

Arie Kraaij is één van de senioren in de dorpsraad, hij is sinds een jaartje gepensioneerd maar bruist nog van de energie. Hij woont al bijna vijfendertig jaar met zijn vrouw in Ammerzoden en is de trotse opa van vier kleinkinderen. Naast de dorpsraad is Arie ook bestuurslid bij GTV turnvereniging Ammerzoden. Hij geniet graag van de prachtige natuur die de Bommelerwaard te bieden heeft en is lid van diverse natuurverenigingen. In het verleden was hij actief als bestuurslid bij onze voetbalclub Jan van Arckel en actief lid van de plaatselijke tennisvereniging. Voor zijn pensionering heeft Arie verschillende functies vervuld bij ingenieursbureaus in Breda en Leiden. Hij wil zich graag inzetten om, in samenwerking met alle inwoners van ons mooie dorp aan de Maas, een prettige en veilige leefomgeving te bevorderen waarin het fijn is om te wonen en werken.

Gert-Jan Broekmeulen | Dorpsraad Ammerzoden Wordragen

Gert-Jan Broekmeulen

Gert-Jan Broekmeulen is geboren en getogen in Kerkdriel. Vanaf zijn 10e jaar woont hij in Ammerzoden-Wordragen. Eerst aan de Zandweg, daarna 4 jaar aan de Langehof en nu in de Wordragensestraat. Hij is getrouwd met Joyce en samen hebben zij 3 kinderen, Camiel, Marit en Sybren. In 2013 is hij een Administratiekantoor gestart, Broekmeulen Administratie & Advies. In zijn vrije tijd is hij actief voor de sponsorcommissie van voetbalvereniging Jan van Arckel en verder kom je hem dagelijks wel tegen tijdens zijn wandeling met de hond door Wordragen. Verder is hij actief betrokken bij Comité Wordragen, binnen dit comité worden allerlei activiteiten voor de inwoners van Wordragen georganiseerd. Vanuit zijn financiële achtergrond en zijn gedrevenheid om mensen te verbinden, gaat hij een actieve rol proberen te vervullen binnen de Dorpsraad. Zijn motto is “We zullen het samen moeten doen”.

Marijke de Wit | Dorpsraad Ammerzoden Wordragen

Marijke de Wit

Marijke de Wit woont vanaf haar 16e al in Ammerzoden en is al bijna 45 jaar getrouwd met Henk. Samen zijn ze trotse ouders van hun twee kinderen en hebben vier kleinkinderen, ook zij wonen allemaal in Ammerzoden. Marijke heeft 32 jaar lang haar eigen damesmodezaak in Ammerzoden gehad, Jori Mode. Eerst had ze haar zaak aan huis en later is ze met de zaak naar het winkelcentrum verhuisd. Twee jaar geleden is ze gestopt met haar zaak om meer tijd te maken voor hobby’s en andere leuke dingen. Marijke is altijd actief geweest bij verschillende besturen en is nu nog steeds lid bij diverse clubs. Ook doet ze nog geregeld vrijwilligerswerk in de omgeving. Door deze betrokkenheid in het dorp hoort Marijke uit allerlei hoeken wat er allemaal speelt in het dorp. Marijke wil zich graag inzetten voor de leefbaarheid van ons mooie Ammerzoden.

Roel van Zeelst | Dorpsraad Ammerzoden Wordragen

Roel van Zeelst

Roel van Zeelst is als echte Ammerooise in de polder op een boerderij tussen de dieren en natuur opgegroeid. Omdat hij vroeger al zo kon genieten van de groei in de natuur heeft hij de keuze gemaakt om naar de tuinbouwschool en de sierteeltvakschool te gaan en is hovenier geworden. Al van jongs af aan zit Roel “in de grond te wroeten”, zo heeft hij zijn interesse in de oude dingen en de omgeving daaromheen ontwikkeld. Roel wil zich inzetten voor de natuur, het landschap, recreatie, duurzaamheid en het milieu. Als bestuurslid bij de historische kring Bommelerwaard zal hij zich ook in gaan zetten voor archeologie, cultuur en historie, zo heeft Roel 25 jaar geleden ook de stichting langs de Mersloot mee opgericht. Ook Roel heeft al veel plannen in het verschiet en hoopt deze in zijn periode als bestuurslid allemaal waar te maken. Dit hoopt hij uiteraard te doen met hulp van vrijwilligers, de gemeente en allerlei andere instanties.
Arjan van den Oord | Dorpsraad Ammerzoden Wordragen

Arjan van den Oord

Arjan van den Oord is geboren in 1967 en getogen aan beide oevers van de Mersloot. Zijn eerste vier levensjaren heeft hij doorgebracht in Well, op het Heust. Daarna is hij verhuisd naar de Onderwaard, waar zijn vader met twee broers Aannemersbedrijf gebr. v/d Oord runde en waar later ook Ahlmann werd gestart. Aan dit bedrijf wijdt Arjan ondertussen zelf ook het grootste gedeelte van zijn leven. Zo’n 15 jaar geleden liet hij samen met Engelien zijn oog vallen op “de Vriendschap”, samen met hun drie kinderen zijn ze naar Wordragen vertrokken. Arjan vindt het belangrijk dat het Westelijke deel van Maasdriel trots kan zijn op de gemeente waar ze toe behoren en niet het idee heeft dat we, zowel letterlijk als figuurlijk, links blijven liggen. Hier zet hij zich graag voor in en hoopt samen met de mede bestuursleden van de dorpsraad de leefomgeving voor jong en oud aantrekkelijk te kunnen houden.

Guusje van Dijk | Dorpsraad Ammerzoden Wordragen

Guusje van Dijk

Guusje van Dijk is 20 jaar en woont al heel haar leven in Ammerzoden. Vrij recent is ze met haar vader en zijn vriendin mee naar Wordragen verhuisd. Ze is ons jongste bestuurslid. Guusje heeft zich altijd ingezet voor de horeca in ons dorp, o.a. Hoppies, cafetaria Stefantino, de voetbalkantine van J.v.A, tijdens PAD weekend achter de bar en nu al een paar jaar bij restaurant het Oude Veerhuis. Omdat Guusje niet van plan is dit mooie dorp te verlaten vindt ze het erg belangrijk om zichzelf nu al in te zetten om deze samenleving en het dorp zelf, nog beter en nog mooier te maken. Ook vindt ze het belangrijk dat er iemand van haar generatie inspraak heeft in de ontwikkelingen waar zij de rest van hun leven voort gaan zetten.